Ristiäisleipomuksia

Sunnuntaina vietettiin pienen tyttäremme ristiäisiä. Juhlakakuksi tein tällä kertaa hyydykekakun, joka oli maultaan kinuski-vaelma. Kokeilin myös ensimmäisen kerran kakunkoristeiden tekemistä itse, joka onnistuikin odotettua paremmin!  Varmaankin siitä syystä että lapset auttoivat kovasti 😉

Kinuski-vadelma hyydykekakku

Halusin vaaleanpunaisen kakun, jossa on valkoiset koristeet. Tästä syystä päädyin kahden eri maun hyydykekakkuun, jossa alempi puolikas on kinuskinmakuinen ja väriltään valkoinen, päälle tuli sitten vaaleanpunainen vadelmanmakuinen massa.

Pohjan tein tällä kertaa kääretorttutaikinasta, koska juhlien toisena kakkuna oli keksipohjainen kinuski-sitruunakakku. En halunnut molemmista kakuista keksipohjaista 🙂 Pohjan leivoin edellisenä päivänä. Aamulla keitin kinuskin, johon sitten sen jäähdyttyä lisäsin vaahdotettua kuohukermaa, tuorejuustoa, smetanaa ja liivatetta. Massa sai jähmettyä noin 6 tuntia kylmässä ja illalla lisäsin päälle vadelmatäytteen. Vadelmamassa oli muuten samanlainen, mutta kinuskin tilalla oli keitettyjä vadelmia, joista olin siivilöinyt siemenet pois. Tämä jälkeen kakku sai jähmettyä jääkaapissa aamuun.

Kakunkoristeet tein lasten avustuksella sokerimassasta. Värjäsin osan valkoisesta massasta pastavärillä hailakan vaaleanpunaiseksi ja painelimme muotilla kaksia erikokoisia kukkakoristeita. Laitoimme ne yksittäin folioon kuivumaan, jolloin reunoja sai taitettua kuppimaiseksi ja kukat kääntyiät hieman ylöspäin. Kun massa oli kuivunut, liimasin elintarvikeliimalla erivärisen pienemmän kukan isomman keskelle ja kukan keskustaan muutaman helmen 🙂

20180805_114104

Tässä vielä näitä valmiita koristeita 🙂 Viljami oli innoissaan mukana tekemisessä, mutta hän hieman sovelsi ja teki pieniä sydämiä, lintuja ja perhosia 🙂

20180804_113111.jpg

Valmis kakku oli mielestäni oikein onnistunut 🙂

20180805_213331

 

Sitruuna-kinuskitorttu

Toisena kakkuna tein sitruuna-kinuskitortun. Tämä on muutaman kerran hyväksi ja helpoksi todettu ohje, joten oli sopivan yksinkertainen tähän hätään 🙂

Pohja oli keksipohja, joka kävi 10min uunissa. Tämän jälkeen tein sokeri-keltuaisvaahdon, johon sekoitin kondensoitua maitoa valmiiksi kinuskiksi keitettynä, sekä paljon sitruunamehua. Seos kaadettiin pohjan päälle vuokaan ja paistettiin vielä noin 20min uunissa. Kun piirakka oli jäähtynyt, tein päälle vaniljarahka-kermavaahdon, sekä pensasmustikoita koristeeksi. Hyvää ja yksinkertaista 🙂

20180805_104037

LIsäksi leivoin lusikkaleipiä ja äiti teki herkkupullaa kahvipöytään. Ruokana oli lasagnea, jota paistoin urakalla edellisenä iltana 🙂

20180804_164220

10 litran kattila tarvittiin lasagnen jauhelihakastikkeeseen. Lisäksi tein yhden kasvisversion, johon jauhelihakastikkeen tilalle tein kanttarelli-pinaattikastikkeen.

 

IMG-20180805-WA0073

Ihana tyttäremme Viola Kerttu Matleena 🙂 Hyvää loppuviikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s