Ihana kesäkuu ja kukat :)

Pitkästä aikaa taas hieman pihapäivitysiä 🙂 Aika ei ole oikein riittänyt suuremmille pihatöille, mutta tänään putsasin pernennapenkkejä ja otin hieman kuvia tämän hetken kukkijoista. Mitään suurempia piharakentamisia emme ole viellä tälle kesälle tehneet, paitsi etupihan ”liuskan” muutimme portaiksi. Siitä laitan oman päivityksen koska en ole sitä vielä kuvannut. Lisäksi istutin/siirsin marjapuskia paremmille paikoille. Vadelmapenkkiä ajattelin tehdä huomenna, vadelmat ovat tällä hetkellä vielä ”varikolla”.

Enpä nyt muista tämän kauniisti kukkivan ihanuuden nimeä, mutta sopii hyvin vesiaiheen reunalle.
Riippakoristeomenapuu kukkii tänä vuonna aivan superkauniisti.

Löysin tämän riippakoristeomenapuun viime syksynä Sastamalasta alennusmyynnistä, Hinta oli alle 20€ ja kukkii kyllä joka euron arvoisesti :)”

Sammalleimu on ihana reunuskavi ja kukkii ainakin toivottavasti koko kesän 🙂

Vaikka talven jälkeen varsinkin rusakoiden tuhoamat hedelmäpuut ja japaninvaahtera harmittivat, niin onneksi on moni asia myös yllättänyt iloisesti. Pioneissa on hurjasti nuppuja ja kukkivat varmasti hienosti tänä vuonna, samaten alppuruusut joissa ensimmäiset kukat ovat juuri aukeamassa. Viime syksynä istuttamani sinisade selvisi talvesta vaikka unohdin talvisuojauksen ja on lähtenyt kasvamaan, samaten persikka. Pitänee ensi vuonna yrittää hoitaa hieman paremmin sekä talvi-, että eläinsuojaus 😀

Aina yhtä suuri yllätys mihin tämä siperianunikko siementää. Olen antanut kukkia sen vapaasti pihalla.

Istutin toukokuussa uudet hedelmäpuut syötyjen tilalle. Tämä oli kyllä harmi, koska varsinkin omenapuut olivat juuri viime vuosina alkaneet tuottamaan satoa. Olen nyt keväällä ostanut melko maltillisesti uusia kasveja, mutta tänä kesänä aikomuksena on ainakin valmistella etupihan kivetyksia loppuun, sekä lisätä perennnoja viime vuonna tehtyyn isoon penkkiin takapihalle. Istutin viime vuonna sinne hieman erikoisempia puita ja pensaita ja nyt pitäisi tila täytää varjon perennoilla.

Me lähdemme ensi viikolla perheen kanssa käymään Kolmårdenissa ja Vimmerbyssä. Pihatöihin palaan siis taas viikon päästä. Oikein hyvää kesäkuun ensimmäistä viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s