Puutarhan kukkakierros

Vanhempani kävivät eilen kylässä, kun isäni auttoi Jaakkoa autotalliprojektissa ja minä kävin äidin kanssa mustikoilla. Saatiinkin ihan kivasti kun odotusarvona kuvittelin että meillä päin ei mustikoita ole 🙂 Minä keräsin 3l ämpärin ja äiti 5l.

Sain koristeltua myös sitruunatortun tuoreilla juuri poimituilla mustikoilla 🙂

Tällä hetkellä puutarhassa kukkii ainakin värimintut, liljat ja klematikset. Mustialanhortensia aloittaa juuri kukintaansa, mutta se on minulla vielä todella pieni, istutin vasta viime vuonna.

Väriminttua minulla on tätä vaaleampaa ja sitten tuo takana näkyvä perinteinen punainen. Leviävät molemmat kovasti ja houkuttelevat perhosia ja mehiläisiä.

Vaaleanpunainen siankärsämö on myös kaunis tällä hetkellä

Tämä klematis on yleensä minun puutarhan komistus, mutta katkaisin vahingossa suuremman oksan alkukesästä ja tänä vuonna on todella vaatimaton jos vertaa edellisiin kesiin. On toki silti paljon nuppua ja kukkii kauniisti, mutta on aina ennen peittänyt ison alan terassin kaiteesta ja suhteessa nyt paljon vaatimattomampi.

Minttujen takana toinen hyönteismagneetti sulkapiiska, joka on noin 2m korkea perenna

Vielä kukkivat myös liljat ja palavarakkaus. Aloitin viikonloppuna tekemään uusia perennapenkkejä, mutta laitan niistä kuvia ensi viikolla. On ollut niin helteisiä päiviä että istutushommat etenevät suht hiljakseen 🙂

Hyvää kesäistä helleviikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s